top of page
  • Writer's pictureDsmile.lt

"Megasonex" ultragarso dantų šepetėlis: nepriekaištingos burnos švaros priemonė namuose


Koks dantų šepetėlis yra geriausias?


Šį klausimą mūsų burnos priežiūros specialistai išgirsta kasdien. Vieno pačio geriausio dantų šepetėlio gaila, tačiau nėra. Kiekvienas turi tiek savų pliusų, tiek minusų, tačiau visada ieškome geriausio varianto kiekvienam pacientui. Remiantis mūsų burnos priežiūros specialistų žiniomis bei patirtimi, drąsiai galime rekomenduoti ultragarsinį „Megasonex“ dantų šepetėlį.


Kokias grėsmes gali sukelti įprasti elektriniai garsiniai dantų šepetėliai


Rinkoje yra ir kitų plačiai žinomų elektrinių garsinių dantų šepetėlių, kurie kokybiškai ir efektyviai nuvalo apnašas, suteikia švaros pojūčio jausmą burnoje, tačiau, tokie elektriniai garsiniai dantų šepetėliai gali būti per daug galingi ir net žalingi, pakenkti dantenoms bei dantų paviršiui. Neteisingas galingų garsinių šepetėlių naudojimas gali turėti įtakos dantenų pažeidimams, žaizdelėms, dantenų recesijoms, pleištiniams defektams, dantų jautrumui.


"Megasonex" ultragarso dantų šepetėlis taip pat turi ir garsinę funkciją - šerelių vibraciją, tačiau jie juda daug švelniau negu įprasti garsiniai šepetėliai, todėl nėra rizikos jo perspausti ir taip pažeisti dantis bei dantenas. Nors jis gali jums pasirodyti per švelnus, tačiau pagrindinis ginklas kovojant su dantų apnašomis ir bakterijomis burnoje - ultragarsas. Kol kas "Megasonex" yra vienintelis žinomas elektrinis dantų šepetėlis Lietuvoje turintis tiek garsinę (vibruojančią), tiek ultragarsinę (terapinio dažnio) funkcijas.


Ultragarso nauda burnos ertmei


Būtent dėl elektrinių garsinių dantų šepetėlių sukeliamų grėsmių savo pacientams rekomenduojame ultragarsinį dantų šepetėlį „Megasonex“, kuris išsiskiria savo švelnumu. Ultragarso bangos yra slaptas ginklas kovojantis su dantų apnašomis. „Megasonex“ dantų šepetėlyje yra užpatentuota „Megacrystal“ technologija, kuri veikia generuodama saugų 1,6MHz terapinį ultragarso dažnį. Panašaus stiprumo dažnio skleidžiamus prietaisus gydytojai naudoja kaulų lūžio gydymo procese. Mokslinių tyrimo metu yra įrodyta, kad bakterijų grandinės, iš kurių susiformuoja apnašos, veikiamos 1,6MHz dažnio yra suardomos ir tampa nebekenksmingomis. Taip pat yra pažeidžiamas jų gebėjimas prisitvirtinti prie dantų paviršiaus, todėl yra užtikrinamas ilgesnis švarios burnos jausmas.


Kitas ultragarso bangų pliusas – žaizdelių bei opelių gydymas. Ultragarso bangos naikindamos bakterijas skatina dantenų bei gleivinės gijimą, todėl jeigu buvo atlikta operacija burnoje, yra sumažinama net komplikacijų tikimybė. Taip pat šis šepetėlis ypač tinkamas sergant gingivitu (dantenų uždegimu) ar periodontitu, kadangi ultragarso bangos gali prasiskverbti net į dantenų kišenes ir suardyti bakterijų grandines, kurios stabdo dantenų gijimą. Joks kitas individualios burnos higienos prietaisas šito padaryti dar negali.


Apie pagrindinius garsinių ir ultragarsinių dantų šepetėlių skirtumus skaitykite ČIA.


"Megasonex" ultragarso dantų šepetėlio šereliai


„Megasonex“ ultragarsinio dantų šepetėlio galvutės yra specialiai sukurtos taip, kad jomis būtų lengva išvalyti net sunkiausiai pasiekiamas burnos ertmės vietas. Įprastų dantų šepetėlių šereliai gamyklose yra tiesiog nukerpami, kraštai nėra nuapvalinami, todėl valantis dantis galima subraižyti ne vien tik dantų paviršių, bet ir sužaloti dantenas. „Megasonex“ taikydami specialią technologiją nupoliruoja kiekvieną šerelį iki tobulo apvalumo, todėl šepetėlio galvutės yra ypatingai švelnios ir tinka net jautriausiems dantims.


Kaip valyti dantis naudojant "Megasonex" šepetėlį


Kad pasiektumėte efektyvaus valymo rezultatų rekomenduojama dantis suskirstyti į 6 valymo zonas: kairėje, dešinėje ir priekyje, viršutiniame ir apatiniame žandikauliuose. Vieno valymo ciklo trukmė - 3 minutės, o kas 30 sekundžių šepetėlis sustoja vibruoti atlikdamas trumpą pauzę. Tai ženklas, kad metas pereiti į kitą valymo zoną. Naudokite įprastus mažus sukamuosius dantų valymo judesius ir nebijokite perspaudimo, nes dantų šepetėlio šereliai yra ypač švelnūs, todėl nekenkia nei dantenoms, nei dantims.


Ultragarsinis šepetėlis pavirstantis į ultagrasinį liežuvio valiklį


Dar vienas didžiulis šio ultragarsinio dantų šepetėlio pliusas tai, kad dantų šepetėlį galima paversti ultragarsiniu liežuvio valikliu ir panaikinti net blogą burnos kvapą. Mūsų liežuvio paviršius padengtas mažyčiais iškilimais, kurie yra vadinami speneliais. Daugumoje jų slepiasi gausybė skonio receptorių, o tarp jų – puiki terpė bakterijoms veistis.


Ypatingai kenksmingos yra anaerobinės bakterijos, kurios dažnai sukelia ligas, blogą burnos kvapą. Šios kenksmingos bakterijos sparčiai dauginasi ir gali prasiskverbti net į kraujo apytakos ratą, iš kurio nukeliauja į gyvybiškai svarbius organus – širdį, smegenis, inkstus. Todėl šių bakterijų yra būtina atsikratyti, o tinkamiausias būdas tai padaryti – švelniai nuvalyti susikaupusias apnašas, kad oras (deguonis) patektu į minėtus tarpelius ir likusios bakterijos ten žūtų.


Per stiprus spaudimas gali labai lengvai pažeisti liežuvio paviršių, sukelti kraujavimą ar net pakenkti skonio receptoriams. Štai kodėl rekomenduojama švelnų liežuvio valymą ultragarsu bei mažos amplitudės virpesiais, kurie padeda pašalinti bakterijas. O kad nebūtų baimės dėl per didelio spaudimo, liežuvio valiklio centre yra įmontuotas ribotuvas, kuris neleidžia per stipriai spausti liežuvį valymo metu.


Kokia dantų pasta rekomenduojama valant dantis su "Megasonex" šepetėliu


Turbūt vienintelis minusas ultragarsiniame „Megasonex“ dantų šepetėlyje yra tai, kad rekomenduojama naudoti dantų pastą, kuri būtų be SLS, tai yra, putojimą sukeliančių medžiagų, kadangi ultragarsas veikia geriausiai skystoje terpėje, o putojimą sukeliančios medžiagos gali susilpninti ultragarso poveikį.


Taip pat rekomenduojama, kad dantų pasta būtų mažo RDA (abrazyvumo). Būtent geriausiam dantų valymo efektui pasiekti rekomenduojama naudoti „Megasonex“ dantų pastą, kuri savo sudėtyje neturi SLS bei yra mažo abrazyvumo (RDA 47). Taip pat šioje dantų pastoje nėra fluoro, tačiau ji yra pripildyta nano-hidroksiapatitais. Skirtingai nei fluoras, nano–hidroksiapatitai ne tik stiprina emalį, bet ir jį atkuria. Tai yra pagrindinė dantų emalio statybinė medžiaga, todėl valymo metu jie prilimpa prie dantų paviršiaus ir uždaro emalyje esančias skylutes bei įtrūkimus.


Ši dantų pasta taip pat neturi sulfatų, parabenų, konservantų, tinka turintiems jautrius dantis, pacientams nešiojantiems ortodontinius prietaisus, implantus, norintiems balinti dantis, nes nano-hidroksiapatitai ne tik užpildydami įtrūkimas dantis sustiprina, sumažina dantų jautrumą, bet ir padaro juos baltesniais.


Tai galbūt šis vienintelis minusas, turėtų vis dėlto būti priskiriamas prie pliusų? Spręsti paliekame Jums. Tačiau mūsų burnos priežiūros specialistų nuomone, šio ultragarsinio dantų šepetėlio ir dantų pastos „Megasonex“ kombinacija nepalieka abejojančių, kad galima pasiekti maksimalių dantų valymo rezultatų ir namuose.


Šiuo metu siūlome įsigyti dviejų modelių "Megasonex" šepetėlius M8 (senesnis) ir M8 S (naujesnis). Taigi, kokie yra pagrindiniai skirtumai tarp šių dviejų modelių?

M8

M8 S

Per vieną įkrovimą veikia...

...​iki 28 sesijų po 3 minutes (maždaug 2 savaitės)

...iki 40 sesijų po 3 minutes (maždaug 3 savaitės)

Gamintojo garantija

2 metai

3 metai

Elektrinis garsinis ir ultragarsinis dantų šepetėlis

✔️

✔️

​Kelioninis dėklas

✔️

✔️

​2 x dantų šepetėlio galvutės (minkšta ir vidutinio kietumo)

​✔️

✔️

Liežuvio valymo priedas

✔️

Dantų pastos mėginys (5ml)

​❌

✔️

​Įkrovimo rinkinys

Gamyklinis

USB

Kaina

​188 €

218 €




bottom of page